Ozbrojený lupič si z banky odniesol 5600 eur

12.03.2012 Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves 12. marca (TASR) – V Spišskej Novej Vsi dnes krátko pred 09.00 h doposiaľ neznámy kuklou maskovaný ozbrojený páchateľ prepadol jednu z bánk. Pod hrozbou násilia podľa krajskej policajnej hovorkyne z Košíc Jany Mésarovej žiadal od pracovníčky banky vydať finančnú hotovosť.
Tá mu v obave o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť vo výške 5600 eur. „Ide o podozrivého muža vo veku 25 až 35 rokov, vysoký je cca 175 cm, strednej postavy, mal oblečené modré rifle, šedú mikinu s kapucňou, na hlave mal kuklu s otvormi na oči, okolo krku mal obtočený viacfarebný šál a na rukách sivočierne rukavice,“ zdôraznila Mésarová. V jednej ruke držal zbraň a v druhej športovú tašku, do ktorej uložil peniaze a pri odchode aj zbraň.
Zlodej s pracovníčkou banky komunikoval v českom jazyku a z banky odišiel pešo cez park na Ulicu Ing. Kožucha. „Policajti miesto činu zaistili, vykonávajú nevyhnutné vyšetrovacie úkony a po páchateľovi začali ihneď pátrať,“ doplnila hovorkyňa.
Pri incidente k zraneniu osôb nedošlo. V súvislosti s prípadom spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže, za ktorý hrozí páchateľovi sedem až 12 rokov. Polícia zároveň žiada o pomoc občanov, ktorí spoznali podozrivého muža na fotografiách, aby informácie oznámili na ktoromkoľvek policajnom útvare alebo na známom telefónnom čísle 158.
 

Vyberte región